Supă de carne cu gomboți de cartofi

8938k

Supă de carne cu gomboți de cartofi

Ingrediente pentru 6-8 persoane: 1 kg carne de vită cu os sau 1 pui, 1 ceapă, 500 g morcovi, 2-3 rădăcini de pătrunjel, 2-3 ciuperci, 1 țelină mică, 1 ardei, 1 gulie mică, sare, piper boabe;

Pentru gomboți: 500 g cartofi, 1 ou, 25 g untură, 150 g făină, frunze de pătrunjel,  sare, piper.

Prepararea: Carnea spălată se pune la fiert în apă rece.După ce dă în clocot, se ia spuma, se asezonează cu sare și piper, se adaugă legumele curățate și se fierbe la foc mic, până când carnea se gătește. Supa se strecoară, morcovii se pun înapoi. Cartofii se fierb în coajă în apă cu sare. Se strecoară, se curăță cât sunt calzi, apoi se trec prin pasator. Când s-au răcit de tot, se adaugă untura, făina, oul și pătrunjel mărunțite, se asezonează cu sare și piper, se amestecă și se formează  cu mâna umezită gomboți de mărimea nucilor. Se fierb în apă cu sare, până se ridică la suprafață. Se servesc cu supa de carne.

8938.jpg

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s