Tort Amaretto        

9197k

Tort Amaretto        

Ingrediente: pentru blat:  200 g bicuiți amaretti, 4 ouă, 3 linguri pudră de cacao, 3 linguri zahăr pudră, 2 linguri făină, 400 ml lapte, unt și făină pentru uns forma; pentru cremă:  500 g brânză de vacă, 200 ml frișcă vegetală, 400 g vișine congelate, zahăr pudră; alte ingrediente: 150 g biscuiți amaretti.

Prepararea: Vișinii se decongelează, se lasă la scurs.  Pentru blat, se sfărâmă biscuiții, se amestecă cu făina și cacaua. Ouăle se bat cu zahărul pudră, se adaugă laptele, apoi se încorporează amestecul de făină. Se obține o compoziție lichidă, de aceea se toarnă în formă de tort (18 cm diametru), fără pereți detașabili, unsă cu unt și tapetată cu făină. Se coace 45 minute la 180 grade. Pentru cremă se amestecă brânza de vacă cu zahărul pudră, se încorporează frișca bătută. Blatul răcit se taie în două, prima foaie se unge cu crema de brânză, se pun vișinii, se acoperă cu foaia a doua și se unge deasupra și pe margini cu crema rămasă. Se sfărâmă 4-5 bicuiți, se presară pe margine, cu restul se decorează tortul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s