Chifteluțe de legume cu sos de mere 

kep92

Chifteluțe de legume cu sos de mere 

Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g cartofi fierți și pisați, 200-250 g amestec de legume fierte (morcovi, mazăre, porumb etc.), sare, piper, 2 ouă, făină, pesmet, ulei pentru prăjit; pentru sosul de mere: 5-6 mere medii, 120 ml smântână, 2-3 linguri zahăr, scorțișoară măcinată, un praf de sare.

Prepararea: Cartofii pisați se amestecă cu legumele fierte, se adaugă ouăle, se asezonează cu sare și piper  și se adaugă făină cât să rezulte o compoziție bună pentru modelat. Se formează chifteluțe, se rostogolesc prin pesmet și se prăjesc în ulei fierbinte.  Pentru sosul de mere, merele se curăță și se taie cubulețe, se pun într-o oală, se adaugă 200 ml apă și se pune zahărul, sarea și scorțișoară. Se fierb cca 5-10 minute amestecând încontinuu, se mai adaugă puțină apă dacă este nevoie. După ce merele s-au fiert, se adaugă smântâna și se mixează cu blenderul vertical până devine un sos consistent.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s