Tort Catifea roșie    

8727k

Crăciun fericit!

Tort Catifea roșie    

Ingrediente: pentru blat: 250 g făină, ½ linguriță sare, 1 linguriță praf de copt, 1 lingură pudră de cacao, 100 g unt, 150 g zahăr, 2 ouă, 250 ml iaurt natur, 1 linguriță oțet, 1 linguriță bicarbonat de sodiu, 1,5 lingurițe colorant alimentar roșu; pentru cremă:  250 g mascarpone, 250 ml frișcă, zahăr pudră după gust, 1 linguriță esență de migdale; pentru decorare: diferite drajeuri de ornat.

Prepararea: Făina se amestecă cu cacaua, sarea și praful de copt. Untul se bate cu zahărul, se adaugă treptat ouăle și iaurtul, apoi bicarbonatul de sodiu stins cu oțet, după care se încorporează amestecul de făină și colorantul. Se tapetează cu hârtie de copt, o formă te tort de 20 cm, cu pereții detașabili, se toarnă compoziția și se coace 10-15 minute la 180 grade, după care se scade temperatura la 150 grade și se mai coace până la proba scobitorii. Blatul răcit se scoate din formă, se taie în 3 foi. Pentru cremă, se amestecă mascarponele cu zahăr pudră după gust, se încorporează frișca bătută și esența de migdale. Foile se umple cu cremă, se unge și pe margini și se decorează deasupra cu cremă. Se presară cu drajeuri după plac.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s