Ficat de pui cu garnitură de mei 

4297k

Ficat de pui cu garnitură de mei 

Ingrediente (pentru 4 persoane):  500 g ficat de pui, 1 ceapă, 2 căței de usturoi, 1 linguriță salvie uscată, 2 foi de dafin, 1 linguriță oregano uscat, 1/2 linguriță cimbrișor uscat, 150 ml vin alb sec, 30 g unt, 1/2 conservă de roșii, sare, piper, ulei; pentru garnitură: 1/2 praz, 1 cană (200 ml) mei, puțin ulei de măsline.

Prepararea: Ficatul curățat se taie bucăți. Ceapa și usturoiul se feliază, se călesc într-o tigaie în puțin ulei, se adaugă ficatul și verdețurile uscate, se călesc cca 5 minute, apoi se toarnă vinul și se pun roșiile. Se acoperă, se înăbușă sub capac, la final se adaugă untul și se asezonează cu sare și piper. Pentru garnitură, prazul se mărunțește, se călește în puțin ulei, se adaugă meiul, se toarnă 600 ml apă, se sărează și se fierbe până când meiul este gătit.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s