Ciorbă de târhană cu ouă 

549kep

Ciorbă de târhană cu ouă 

Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1 ceapă, 150 ml târhană, 5 cartofi, 250 g cârnați, 200 ml smântână, 1 linguriță boia, sare, oțet, 1 lingură făină, 4 ouă, ulei, frunze de pătrunjel.

Prepararea: Ceapa curățată se mărunțește și se călește în puțin ulei. Cartofii se curăță, se taie cubulețe și, împreună cu târhana se adaugă la ceapă, se presară boiaua și se toarnă apă. Când cartofii sunt fierți, se adaugă cârnațul tăiat rondele, se asezonează cu sare și se toarnă smântâna omogenizată cu făina. Se lasă să dea 2-3 clocote, după care se ia deoparte. Ouăle se poșează în apă cu sare și oțet, se fierb până albușul s-a gătit, apoi se scot cu o paletă de bucătărie. În farfurii se pune ciorbă, peste care se așază câte un ou.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s