Gomboți cu carne 

114kep

Gomboți cu carne 

Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g carne tocată, 1 ceapă, sare, piper, boia, ulei, frunze de pătrunjel; pentru aluatul de gomboți: 1,4 kg cartofi fierți pisați, 2 ouă, cca 400 g făină, sare, piper, 2 linguri unt topit; pentru sos: 1/2 lingură făină, 200 ml smântână.

Prepararea: Ceapa mărunțită se călește în puțin ulei, se adaugă carnea tocată, se călește până la albirea acesteia, apoi se presară cu boia. Se toarnă puțină apă, se asezonează cu sare și piper și se lasă la fiert până se evaporă apa. Cu o paletă de bucătărie se scoate carnea tocată, se pune deoparte, iar în grăsimea rămasă se toarnă smântâna omogenizată cu făină, se amestecă, se fierbe la foc moderat, până se îngroașe ca un sos. Se presară cu frunze de pătrunjel mărunțite, se ține la cald. Ingredientele aluatului pentru gomboți se amestecă, se frământă, apoi se întinde într-o foaie de 1 cm grosime, se taie pătrate de cca 8×8 cm. În mijlocul acestora se pune câte 1 lingură din carnea tocată pusă deoparte, se adună colțurile la mijloc și se formează gomboți. Se lasă 15 minute la odihnit, apoi se fierb în apă cu sare. Gomboții se servesc cu sosul de smântână.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s