„Ochi de pisică” cu brânză de vacă 

1541kep

„Ochi de pisică” cu brânză de vacă 

Ingrediente: pentru aluat: 450 g făină, 200 g unt, 100 g zahăr, 20 g drojdie, 200 ml smântână, 4 gălbenușuri, un praf de sare; pentru umplutură: gem de piersici, 500 g brânză de vacă, 200 g zahăr pudră, 1 plic zahăr vanilat, 1 plic de praf de budincă cu gust de vanilie, 4 albușuri; pentru uns: 1 ou.

Prepararea: Ingredientele aluatului se amestecă și se frământă, aluatul obținut se împarte în două și se întind două foi dreptunghiulare. Marginile de pe lungimea dreptunghiurilor (cca 2-3 degete pe fiecare parte) se ung cu gem de piersici, apoi aceste margini se rulează, se așează cu grijă într-o tavă unsă cu unt. Pentru umplutură brânza se amestecă cu zahărul, praful de budincă și albușurile bătute spumă, după care se unge pe partea de aluat rămasă goală dintre cele două rulouri. Prăjitura se unge cu oul bătut și se coace cca 35 de minute la 180 grade.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s