Chifle cu mac

521k

Chifle cu mac

Ingrediente pentru 10 bucăți: 500 g făină, 7 g drojdie uscată, 2 linguri ulei, 2 lingurițe sare, 1 linguriță zahăr 300-350 ml apă călduță, 4-5 linguri mac nemăcinat, puțin lapte pentru uns.

Prepararea: Făina se amestecă cu drojdia, zahărul, 3-4 linguri de mac și sarea, se frământă turnând treptat apa călduță. La sfârșit se încorporează uleiul. Se acoperă, se lasă la dospit 1 oră, după care se împarte în 10 părți egale. Se formează chifle rotunde, se pun pe tavă tapetată cu hârtie de copt și se ung cu puțin lapte și se presară cu macul rămas. Se introduc în cuptorul preîncălzit la 50 grade, se lasă 15 minute, după care se ridică temperatura la 180 grade și se coc 30 minute.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s