Piept de pui în sos de smântână cu  curcuma   

906k

Piept de pui în sos de smântână cu  curcuma    

Ingrediente pentru 4 persoane: 600 g piept de pui fără os, puțin ulei, 1 ceapă, 3 căței de usturoi, 2 linguri pudră de curcuma, 1 lingură chimen măcinat, 1 lingură koriandru tocat mărunt, fulgi chili după gust, zeama de la ½ lămâie, 2 pumni alune de pădure, 200 ml smântână lichidă de gătit, sare, piper.

Prepararea:  Ceapa mărunțită se călește în ulei, se adaugă pieptul de pui tăiat cubulețe ți usturoiul mărunțit, se prăjește 2-3 minute, după care se asezonează cu sare, piper, chimen și curcuma, se toarnă puțină apă și se înăbușă sub capac, la foc moderat. Când carnea este pătrunsă, se toarnă smântâna lichidă, se adaugă alunele, se presară coriandrul, se amestecă și se potrivește gustul cu zeamă de lămâie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s